Geboortedatum / Datum in dienst instellen medewerker

Laatst bijgewerkt: Feb 11, 2014 01:42PM CET
In het artikel 'Medewerker toevoegen of maken' leest u hoe u een medewerker moet toevoegen. Als u een nieuwe medewerker aanmaakt zijn er een aantal gegevens die u kunt invullen. Zo ook de geboortedatum en de datum in dienst. Een makkelijke manier om deze data in te stellen leest u in de volgende stappen:

Stap 1: Klik op het kalendertje naast de Geboortedatum / Datum in dienst.

Stap 2: Vervolgens verschijnt er een kalender (grijs kadertje) onder de invulbalk. Klik op de maand en het jaar en daarna op het jaartal. Op de plaatjes hieronder ziet u duidelijk de grijze kaders die in beeld komen als u op de maand en het jaar drukt boven in het grijze kader. (klik dus op de bovenste grijze balk met aan de rechter en linkerkant pijltjes)

Stap 3: U kunt nu gemakkelijk een jaartal kiezen wanneer deze medewerker in dienst is gekomen of wanneer deze medewerker geboren is. Als het een jaartal is wat niet in het grijze kadertje staat klikt u bovenin de balk op de pijltjes om opzoek te gaan naar het juiste jaartal.

Stap 4: Klik vervolgens op het gewenste jaartal. Automatisch verschijnen dan de twaalf maanden van het jaar in het grijze kadertje. Kies hier de juiste maand.

Stap 5: Daarna kunt u nog kiezen voor de juiste dag. De kalender verdwijnt dan uit u beeld en u ziet in de balk de juiste geboortedatum of de datum in dienst staan.