Organisatiebeheer - de basis

Laatst bijgewerkt: Jun 22, 2015 05:20PM CEST
Wanneer u in het hoofdmenu bovenaan op 'organisatie' klikt (zie de pijl in de onderstaande schermafbeelding), dan komt u bij het onderdeel van de applicatie waar u uw medewerkers en organisatiedelen kunt beheren. U vindt deze mogelijkheid in het hoofdmenu alleen wanneer u rechten in de applicatie heeft als leidinggevende en/of beheerder.

1. Aan de linkerkant, bij het deel in de onderstaande schermafbeelding gemarkeerd met een 1, vindt u de verschillende onderdelen van uw organisatie terug. Overigens ziet u daar uiteraard alleen de organisatiedelen waar u rechten over heeft - bijvoorbeeld de afdeling waar u leiding aan geeft.

2. Door te klikken op het betreffende organisatiedeel, selecteert u dit. U kunt dat zien doordat het betreffende organisatiedeel geel kleurt. Zoals hier in het voorbeeld schermafbeelding 'eerste voorbeeldschool'. Wanneer u een organisatiedeel selecteert, dan verschijnen in de rechterkolom, hier in de schermafbeelding gemarkeerd met een 2, de medewerkers die in onze applicatie zijn ondergebracht in de dat betreffende organisatiedeel.

3. U kunt zelf een organisatiedeel toevoegen door op de button aan de rechterzijde te drukken, gemarkeerd in deze schermafbeelding met een 3.

De redenen om medewerkers in verschillende mappen (organisatiedelen) te organiseren zijn divers:

• U kunt per map (organisatiedeel) bepalen wie er de rechten als leidinggevende over heeft.
  • U kunt per map in een later stadium een analyse opvragen.
  • Het ziet er opgeruimd en overzichtelijk uit.