SUPPORTCENTRUM

Supportcentrum

Automatisch onderscheid maken in auteur bij invullen tekstvelden

Laatst bijgewerkt: Nov 08, 2017 02:08PM CET
Vraag:

"Hoi DDGC, is het technisch ook mogelijk automatisch zichtbaar te krijgen in het formulier welke tekst door de leidinggevende is getypt en welke door medewerker? Bijv. de tekst van leidinggevende is standaard zwart en de medewerker altijd groen? Of staat dit op de lijst om te ontwikkelen? Kun je hier iets over zeggen? Met vriendelijke groet, G."

Antwoord:

"Beste G,
 
Dank voor je e-mail en je vraag.
 
We krijgen deze vraag wel vaker, maar op dit moment is het in DDGC nog niet mogelijk om automatisch visueel aan te laten geven wie (leidinggevende of medewerker) welk stukje tekst heeft getypt in een bepaald tekstvak. Simpelweg omdat het praktisch veel ingewikkelder is om uit te voeren dan het wellicht klinkt. Handmatig kan het uiteraard wel, bijvoorbeeld door gewoon een eigen kleurtje te kiezen.
 
Ik geef je graag wat voorbeelden waarom het ingewikkelder is dan je denkt:
 
Situatie 1:
“Wanneer een medewerker een stuk tekst typt,
dan kan een leidinggevende daar later nog wat tekst aan toevoegen en het zou eenvoudig zijn om dat automatisch in een eigen kleur te laten gebeuren.”

 
Tot zo ver easy peasy…maar….
 
“Wanneer echter een medewerker een stuk tekst typt en de leidinggevende past daar alleen een paar dingen in aan, dan begint het er al raar uit te zien als die aanpassingen automatisch in een eigen kleur plaatsvinden. Zeker als het alleen om spelfouten gaat en geen echte aanvullingen.”
 
Want dat roept automatisch de vraag op wat er dan oorspronkelijk heeft gestaan. Dan krijg je zulke zinnen.;
 
“Wanneer echter een leidinggevende medewerker een stuk tekst tiept typt en de medewerker leidinggevende past daar wat alleen maar een paar dingen in aan, dan begint het er al raar vreemd uit te zien als die aanpassingen automatisch in een eigen kleur plaatsvinden. Zeker als het alleen om spelfvautouten gaat en geen echte aanvullingen.”
 
Wij denken dat klanten niet op zulke zinnen zitten te wachten. Het wordt zelfs nog veel erger als het betreffende stukje tekst nog een paar keer heen en weer gaat tussen medewerker en leidinggevende en het aantal aanpassingen toeneemt.
 
Wat kan er wel en wat zijn de plannen wat dit betreft?
 
  • We horen graag van iemand een visuele oplossing die wel werkt die we zouden kunnen implementeren.
  • We zijn voornemens een versiegeschiedenis op het formulier beschikbaar te maken. Zodoende kun je per keer dat het formulier is opgeslagen keurig zien wie (leidinggevende of medewerker) welke wijzigingen heeft doorgevoerd) en terugbladeren naar wat er eerst stond. Datum oplevering nog onbekend.
  • Handmatig kun je tot die tijd uiteraard prima een bepaalde tekst een bepaald kleurtje meegeven, samen met de afspraak dat je dit doet als een bepaalde tekst echt alleen voor rekening van de medewerker of leidinggevende is. Op die manier filter je ook weg dat er geen d’tjes en t’tjes in een andere kleur komen te staan, maar alleen echt op plekken wordt gekleurd waar dat zinvol is.
  • DDGC: "We zijn voornemens een knopje extra toe te voegen waarmee je direct je naam, gevolgd door aanhalingstekens openen in het tekstvak plaatst. Dan kun je daar direct mee aangeven dat jij het stukje tekst hebt geschreven dat je daar achter kunt typen.”. Datum oplevering nog onbekend.
 
Ik hoop je zo voldoende antwoord te hebben gegeven.
 
Vriendelijke groet,
 
DDGC
 
 
support@ddgc.nl
http://assets1.desk.com/
false
gesprekscyclus
Bezig met laden
seconden geleden
één minuut geleden
minuten geleden
een uur geleden
uur geleden
gisteren
dagen geleden
ongeveer
false
Ongeldige karakters gevonden
/customer/nl/portal/articles/autocomplete