Ik druk per abuis buiten het invulveld op de knop 'backspace' en nu ben ik al mijn tekst kwijt. Hoe kan dit?

Laatst bijgewerkt: Jul 31, 2018 03:04PM CEST
Wanneer je in bepaalde webbrowsers met de Digitale Gesprekscyclus werkt, kan het gebeuren dat je per abuis buiten het invulveld klikt en vervolgens op de knop 'backspace' drukt op je toetsenbord. Je gaat vervolgens automatisch naar de vorige pagina. Op zich is dit geen probleem, maar wanneer je net veel tekst getypt had, is het natuurlijk minder leuk. Je bent deze tekst dan kwijt.

Dit komt omdat in deze webbrowsers gebruik wordt gemaakt van bepaalde sneltoetsen. Wanneer je bijvoorbeeld 'CTRL + A' indrukt, wordt alles geselecteerd. Dit geldt dus ook voor de  knop 'backspace' Helaas kunnen wij hier niet veel aan doen. De volgende meestgebruikte webbrowsers hebben last van dit 'probleem':

- Microsoft Edge
- Firefox
- Internet Explorer

Je kan niet bij de instellingen van de webbrowsers aangeven dat je de backspace knop niet als 'sneltoets' wil gebruiken. Een aantal fora op internet laten zien dat je bepaalde extenties kan downloaden om de sneltoetsen uit te zetten, maar dit zijn niet officieel goedgekeurde programma's.

De enige optie die wij kunnen geven is om in een andere webbrowser te werken, waar deze optie niet van toepassing is. In de webbrowser 'Google Chrome' is dit namelijk niet van toepassing. Hier kan je gewoon werken en per abuis op backspace drukken. Er gebeurt dan niets.