Beheerder - Beginnen in 5 stappen

Laatst bijgewerkt: Aug 22, 2017 02:21AM CEST
In vijf stappen leert u de basis voor het starten van gesprekscycli voor uw organisatie.

1. Inloggen
  2. Organisatiedeel aanmaken
  3. Leidinggevende aanmaken
  4. Medewerker aanmaken
  5. Verstuur (direct of later) inloggegevens naar uw collega's

1) Inloggen
Na uw e-mailadres bevestigd te hebben via de ontvangen link, kunt u inloggen met het door u zelfgekozen wachtwoord en direct aan de slag. Als de link is verlopen kunt u op de knop 'Wachtwoord vergeten' klikken om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

2) Organisatiedeel aanmaken
In het registratieproces heeft u het hoogste niveau van uw organisatiestructuur al bepaald (uw bedrijfsnaam). Maak een onderliggend organisatiedeel aan door in het hoofdmenu te klikken op Start of Organisatie en daarna aan de rechterkant op de link Organisatiedeel toevoegen.

Een organisatiedeel toevoegen

Het kan zijn dat u slechts één organisatiedeel heeft. Voorbeelden van andere organisatiedelen zijn Vestiging Groningen of Afdeling Communicatie.

3) Leiddinggevende aanmaken
De Digitale Gesprekscyclus werkt met verschillende gebruikersrollen. Iedere gebruikersrol heeft verschillende rechten op het gebied van beheer en weergave. U leest hier alles over de rol Leidinggevende.

Maak een nieuwe medewerker aan door in het hoofdmenu te klikken op Organisatie en daarna aan de rechterkant op de link Medewerker toevoegen. Vul de benodigde gegevens in totdat het veld Leidinggevende van bereikt wordt. U kunt hier aangeven van welke organisatiedelen deze medewerker leidinggevende is.

NB: Het kan zijn dat u zelf nog geen leidinggevende bent van een organisatiedeel, maar alleen Beheer rechten heeft. Maak uzelf Leidinggevende van een organisatiedeel om een gesprekscyclus te kunnen starten bij een medewerker.

4) Medewerker aanmaken
Voeg op dezelfde manier als hierboven beschreven een nieuwe medewerker toe. Doe niets met het veld Leidinggevende van om deze persoon de rol Medewerker toe te kennen.

5) Verstuur (direct of later) inloggegevens naar uw collega's
Laat uw collega's weten dat ze gebruik kunnen maken van hun Digitale Gesprekscyclus accounts. Dit kan direct nadat u een medewerker heeft toegevoegd, maar u kunt ook eerst uw complete organisatie aanmaken om vervolgens iedereen collectief een e-mail te sturen. Met deze e-mail kunnen uw collega's zelf hun wachtwoord bepalen en indien gewenst hun gebruikersnaam wijzigen.

All set! En weet u het nut van een gesprekscyclus al? Als u al iets verder bent, lees dan hier hoe een collega voor 360°-feedback wordt uitgenodigd.