SSL-certificaat

Laatst bijgewerkt: Aug 24, 2012 10:30AM CEST
De Digitale Gesprekscyclus maakt gebruikt van een SSL-certificaat. De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een SSL-certificaat is een encryptie-protocol dat de verbinding tussen de bezoeker en de webserver beveiligt. Gegevens kunnen hierdoor veilig verzonden worden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden. Voor websites waar vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld, is het gebruik van SSL-certificaten dé standaard.

Het certificaat zorgt naast de encryptie van de verbinding voor het valideren van de identiteit van uw website. Het certificaat bevat informatie over:

• De certificaathouder
  • Het domein
  • De naam van de Certificate Authority (CA) die het certificaat heeft uitgegeven
  • Het root certificaat
  • Het land waarin het certificaat is uitgegeven.

De public key van de Certificate Authority wordt gebruikt om de handtekening op het certificaat te verifiëren. Als het SSL-certificaat geldig is, het adres van de site begint met 'https' én de domeinnaam overeenkomt met de naam in het certificaat, dan zal een groen, gesloten hangslotje zichtbaar zijn in de browser.

SSL-certificaat