Goede beveiliging

Laatst bijgewerkt: Feb 12, 2013 03:58PM CET
We nemen de beveiliging van de Digitale Gesprekscyclus uiterst serieus. Er zijn daarom diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen onze en uw gegevens veilig zijn en blijven.

Encryptie met SSL-certificaat
De Digitale Gesprekscyclus maakt gebruikt van een SSL-certificaat. De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een SSL-certificaat is een encryptie-protocol dat de verbinding tussen de bezoeker en de webserver beveiligt. Gegevens kunnen hierdoor veilig verzonden worden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden. Voor websites waar vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld, is het gebruik van SSL-certificaten dé standaard.

Geen inloggegevens per e-mail
Wij hebben de applicatie zo gebouwd, dat er nooit inloggegevens per e-mail worden verstuurd. Een Beheerder of Leidinggevende is in staat om de gebruikersnaam van een Medewerker in te stellen, maar deze ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een link waarmee de gebruikersnaam en het wachtwoord zelf ingesteld kunnen worden. Deze link is bovendien slechts een week geldig.

Gecodeerd opgeslagen
Wachtwoorden worden opgeslagen met behulp van zogenaamd 'zout' (salt). Dit betekent dat een wachtwoord niet als platte tekst in de database terecht komt, maar 'gehasht' wordt opgeslagen door middel van het toevoegen van een willekeurige tekenreeks. Dit is een efficiënte methode om het kraken d.m.v. rainbow tables tegen te gaan. Voor ieder wachtwoord wordt een andere salt gebruikt.

Verplicht gebruik van sterke wachtwoorden
Een veilig systeem is niets zonder sterke wachtwoorden. Daarom verplichten wij onze gebruikers om een veilig wachtwoord te kiezen. Een veilig wachtwoord bestaat uit diverse letters en tekens die niet logischerwijs een bestaand woord vormen. Hierdoor is een veilig wachtwoord moeilijk door personen of speciale kraakprogramma’s te achterhalen. Daarnaast kan een veilig wachtwoord niet eenvoudig herleid worden tot uw gegevens als gebruiker.