Een eigen competentieprofiel samenstellen

Laatst bijgewerkt: Mar 28, 2014 11:56AM CET
Een competentieprofiel is een reeks met competenties waar aan de hand van een schaal kan worden aangegeven hoe goed een medewerker op een bepaalde competentie scoort. Er bestaan veel verschillende competentieprofielen en per medewerker kan een eigen profiel worden geselecteerd.

Door het invullen van de losse competenties ontstaat een realistisch beeld van het functioneren van een persoon. Zo wordt een opticiën getoetst op competenties die voor zijn beroep van belang zijn, zoals het grondig uitvoeren van de refractie of het goed kunnen adviseren van klanten.

Competenties en een competentieprofiel aanmaken

Er kunnen in de Digitale Gesprekscyclus eigen competenties en competentieprofielen aangemaakt worden. Dit kunnen de beheerders doen. Een eigen competentieprofiel samenstellen gaat als volgt.

1) Maak een categorie aan waar het profiel in gaat vallen
Ga naar Instellingen » Gesprekscyclus » Competentieprofielen » Competenties » Categorieën
Klik op Toevoegen.

2) Maak verschillende competenties inclusief bijbehorende indicatoren aan
Ga naar Instellingen » Gesprekscyclus » Competentieprofielen » Competenties » Overzicht
Klik op Toevoegen.

3) Maak het overkoepelende competentieprofiel aan
Ga naar Instellingen » Gesprekscyclus » Competentieprofielen » Competentieprofielen » Overzicht
Selecteer de competenties die moeten vallen onder het competentieprofiel en klik op Opslaan.

Een Leidinggevende kan nu het competentieprofiel koppelen aan een Medewerker.

Bekijk uitgebreide uitleg over competentieprofielen (voor Beheerders).