Hoe nodig ik collega's uit voor het geven van 360º-feedback?

Laatst bijgewerkt: Jan 04, 2018 09:58PM CET
Dit is afhankelijk van hoe de Beheerder van uw organisatie dit heeft ingesteld. Hij of zij heeft een optie: Uitnodigen collega's en kan daar kiezen voor medewerker of leidinggevende. In het kort: of u kunt zelf collega's uitnodigen, of uw Leidinggevende doet dit voor u.

Kijk of u zelf collega's mag uitnodigen
Medewerker - Mijn dossier1) Ga naar Mijn dossier

U komt nu op het tabblad Gesprekscyclus.

2) Klik hier op het laatste gespreksformulier, bij ons getiteld Competenties
Het kan zijn dat uw organisatie een andere naam voor dit item gebruikt.

Mijn dossier - gesprekscyclus - competenties

Ziet u op deze pagina een groene balk en geen competentieprofiel? Dan moet u uw Leidinggevende vragen een competentieprofiel voor u aan te maken of te selecteren.

Geen groene balk? Dan staat uw beroep hier als het goed is vermeldt en staat uw competentieprofiel daaronder.

Uitnodigen deelnemers 360 graden feedback3) Kijk rechtsonderin of u Deelnemers 360°-feedback ziet staan
Nu kunt u zien of u zelf collega's mag uitnodigen, of dat uw Leidinggevende dat voor u mag doen. Ziet u de link? Dan mag u zelf mensen uitnodigen.

Ziet u de link niet, dan heeft de Beheerder ingesteld dat niet de gebruikers maar hun Leidinggevenden de collega's mogen uitnodigen.

4) Klik op de link om collega's te selecteren
Klik op deze pagina nog een keer op Selecteren.

5) Kies maximaal 10 collega's uit die u wilt uitnodigen via de applicatie
Selecteer maximaal 10 personen of zoek ze op via de zoekfunctie. Klik daarna onderin op Selecteren.

Selecteer maximaal 4 deelnemende collegas

6) Bekijk het overzicht, voeg eventueel nog 10 collega's toe die u wilt uitnodigen via een e-mailadres en druk bij goedkeuring op Opslaan
U kunt nog 10 collega's uitnodigen die niet als gebruiker in de account van uw organisatie staan. Middels het opgeven van hun e-mailadres krijgen zij ook de mogelijkheid u van 360°-feedback te voorzien.

Na het eventueel toevoegen van collega's via hun e-mailadres en het drukken op Opslaan onderin de pagina worden deze personen via een e-mail uitgenodigd om het competentieprofiel over u in te vullen.

Overzicht geselecteerde collega's

Mocht een collega het profiel na verloop van tijd nog niet hebben ingevuld, dan kunt u dat op bovenstaande pagina zien. Tevens kan hier een herinneringse-mail worden verstuurd.

Tip: Meer uitleg over een collega uitnodigen via een e-mailadres voor 360°-feedback.