Browsers en cookies

Laatst bijgewerkt: Dec 11, 2012 04:19PM CET
Veel van de vragen of opmerkingen die bij ons binnen komen, hebben te maken met (het gebruik van) uw browser. Als de Digitale Gesprekscyclus even niet mee lijkt te werken, is de kans groot dat u na het uitvoeren van de onderstaande oplossing snel weer op weg bent.

Verwijder de cookies in uw browser

Een cookie is een stukje tekst dat door uw browser wordt opgeslagen om u te helpen bij het onthouden van uw login-gegevens, sitevoorkeuren en nog veel meer. Als u problemen ondervindt met het gebruik van de Digitale Gesprekscyclus, kan het verwijderen van uw cookies dit mogelijk verhelpen. Hierdoor worden de browservoorkeuren teruggezet naar hun standaardwaarden.

Opmerking: In Firefox, Chrome en Safari is het mogelijk om te zoeken naar cookies van de Digitale Gesprekscyclus en enkel die te verwijderen. In Internet Explorer zult u alle cookies moeten verwijderen.

Internet Explorer
  1. Ga in het menu van uw browser naar Extra → Internetopties
  2. Onder 'Tijdelijke internetbestanden' op het tabblad Algemeen, klikt u op 'Cookies verwijderen'
  3. Klik op OK om het dialoogvenster dat verschijnt af te sluiten

Mozilla Firefox
  1. Ga in het menu van uw browser naar Extra → Voorkeuren
  2. Klik op het tabblad 'Privacy'
  3. Klik op het linkje 'Individuele cookies verwijderen'
  4. Zoek hier naar cookies die eindigen op ddgc.nl en digitalegesprekscyclus.nl
  5. Selecteer ze en klik op
  6. Selecteer naast de Te wissen tijd 'Cookies verwijderen'
  7. Sluit de vensters om terug te keren

Google Chrome
  1. Ga in het menu van uw browser naar Extra → Voorkeuren
  2. U kunt ook klikken op het icoontje (sleutel/baco) achter uw adresbalk (waar u www.website.nl intypt)
  3. Als het goed is bevindt u zich nu in Instellingen. Klik onderaan op 'Geavanceerde instellingen weergeven...'
  4. Klik onder 'Privacy' op de knop 'Browsegegevens wissen'
  5. Selecteer in het venster achter 'De volgende items verwijderen van' de keuze 'het eerste gebruik'
  6. Vink 'Cookies en andere sitegegevens verwijderen' aan
  7. Klik op 'Browsegegevens wissen'

Apple Safari
  1. Ga in de menubalk van Mac OS X naar Safari → Voorkeuren
  2. Selecteer het tabje 'Privacy'
  3. Klik op de knop 'Verwijder alle websitegegevens...' om alle cookies te verwijderen
  4. Klik op de knop 'Info' om te zoeken naar cookies die eindigen op ddgc.nl en digitalegesprekscyclus.nl
  5. Selecteer ze en klik op de knop 'Verwijder'
  6. Klik op de knop 'Gereed' en sluit het venster