Competentieprofielen activeren

In De Digitale Gesprekscyclus staan een flink aantal mappen met ‘standaard’ competentieprofielen. Deze mappen zijn onderverdeeld per sector, bijvoorbeeld horeca, kinderopvang, vervoer, welzijn, gemeenten, enzovoort. Daarnaast vind je ook mappen die onderverdeeld zijn per soort functie, bijvoorbeeld leidinggevende functies, commerciële functies, ICT functies, enzovoort.

De snelste en meest eenvoudige manier om een aantal competentieprofielen in je De Digitale Gesprekscyclus omgeving te activeren als beheerder, is om één of meer van de mappen met standaard competentieprofielen te activeren. In de onderstaande video laten we je het zien.

Wanneer je dus een map hebt geactiveerd, dan kun je van de competentieprofielen in die map ook nog per stuk aangeven of ze actief of inactief moeten zijn.

Samengevat; een competentieprofiel is actief in je organisatie als (1) de map waar het betreffende competentieprofiel in staat actief is en (2) het betreffende competentieprofiel zelf ook actief staat. Het competentieprofiel kan dan gebruikt worden door leidinggevenden en medewerkers in de gesprekscyclus. Wanneer een competentieprofiel inactief staat, of de map waar het betreffende competentieprofiel in staat inactief is, dan kan het dus niet gebruikt worden in jouw organisatie door leidinggevenden en medewerkers.

Plaats een reactie