Beheerdersrechten toekennen en intrekken

In deze video laten we zien hoe je een extra beheerder kunt toevoegen, of een beheerder kunt verwijderen. Je kunt zo veel gebruikers beheerder maken als je wilt. Alleen een beheerder kan andere gebruikers beheerder maken, want daarvoor moet je bij de instellingen van de applicatie kunnen.

Je hoeft geen leidinggevende rechten te hebben als gebruiker om beheerder gemaakt te kunnen worden. Je kunt ook iemand met alleen rechten als medewerker beheerder maken.

Het is echter wel handig om als beheerder ook rechten als leidinggevende te hebben. Op die manier kun je ook vragen uit je organisatie beantwoorden waarbij je toegang te iemand zijn dossier nodig hebt. Als beheerder kun je immers de instellingen van de applicatie beheren en de gebruikers en rechten. Om een dossier van een medewerker te kunnen openen, heb je echter leidinggevende rechten nodig.