Gebruikers importeren

Het handmatig aanmaken van gebruikers kan een tijdrovende bezigheid zijn. Gelukkig is het mogelijk om gebruikers in De Digitale Gesprekscyclus te importeren via een Excel bestand.

Zelf gebruikers importeren

Als beheerder van de organisatie heb je de mogelijkheid om zelf gebruikers te importeren. Ga hiervoor naar de pagina:

• Instellingen > Import > CSV-Import

Download voor het maken van de lijst het ‘voorbeeld csv bestand’ dat op deze pagina in de applicatie staat:

Gebruikers importeren

Medewerkers importeren

Let op: bij het opslaan van een bestand in .csv bestandsformaat in Excel is het belangrijk om de encoding van het bestand in het juiste formaat te zetten in verband met speciale karakters.

De encoding die in De Digitale Gesprekscyclus gebruikt wordt is de standaard UTF-8 encoding. Echter niet alle versies van Excel gebruiken deze standaard direct. Lees in dit artikel hoe een bestand in UTF-8 op te slaan vanuit verschillende applicaties (Excel, OpenOffice, LibreOffice, Google Drive). Indien dit niet lukt, kun je uiteraard onze hulp inschakelen via support@ddgc.nl.

Tip: Het is handig om bij het starten met De Digitale Gesprekscyclus een import te doen van alle medewerkers in uw organisatie, maar het is natuurlijk ook mogelijk om later via de import nog nieuwe gebruikers toe te voegen!

Bekijk hier de video met de extra uitleg

Let op: bij het importeren ontstaan er snel fouten. Kijk goed of de juiste benamingen in het bestand zijn gegeven. Zo werkt het alleen wanneer er een juist e-mailadres is ingevuld en wanneer je alleen bij de aanhef heer of mevrouw gebruikt. Ook moeten alle velden die verplicht zijn worden ingevuld .